Hiába fenyítik a szegényeket, attól még nem járnak többen iskolába

2016-08-30 07:00:21

Hiába a fenyegetés, hogyha hiányzik a gyerek az iskolából, megvonják a családi pótlékot, egyre több diák mulaszt ötven óránál többet. A nagyobbaknál is csak azért javulnak a statisztikák, mert 16 év felett már nem kell iskolába járni. Sok családban tanulás helyett dolgozni viszik a gyerekeket, az iskolák pedig inkább kitennék a problémás diákokat.

További részletek

Gyermekjogok: az Európai Bizottság információkat gyűjt arról, hogyan védheti meg legjobban a sérülékeny gyermekeket az erőszaktól

2016-08-30 06:47:56

Milyen intézkedésekkel küzdhetünk legeredményesebben a gyermekekkel szembeni erőszak ellen? Milyen főbb kihívásokkal szembesülnek a nemzeti gyermekvédelmi rendszerek? Hogyan támogathatja az Unió ezeket a rendszereket? E kérdésekre választ keresve az Európai Bizottság nyilvános online konzultációt indított, hogy segítse a tagállamokat az integrált és eredményes gyermekvédelmi rendszerek kialakításában.

További részletek

Szakmai fórum a gyermekbántalmazás irányelv megjelenése és Prof. Dr. Lucia Williams látogatása alkalmából

2016-07-12 11:30:49

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Gyermekegészségügyi Igazgatósága (NEFI/GYEI) 2016. július 8-án szakmai fórumot tartott neves hazai és külföldi szakemberek részvételével, melynek aktualitását egyrészt az új gyermekbántalmazás megelőzési szakmai irányelv megjelenése, másrészt a hazánkba látogató brazil gyermekbántalmazás szakértő Prof. Dr. Lucia Williams látogatása adta.

További részletek

OGYEI © 2011