Szakmai fórum a gyermekbántalmazás irányelv megjelenése és Prof. Dr. Lucia Williams látogatása alkalmából

2016-07-12 11:30:49

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Gyermekegészségügyi Igazgatósága (NEFI/GYEI) 2016. július 8-án szakmai fórumot tartott neves hazai és külföldi szakemberek részvételével, melynek aktualitását egyrészt az új gyermekbántalmazás megelőzési szakmai irányelv megjelenése, másrészt a hazánkba látogató brazil gyermekbántalmazás szakértő Prof. Dr. Lucia Williams látogatása adta.

További részletek

„Mindig valaki más története” – Mitől véd a gyermekvédelem?

2016-02-29 15:51:24

Pár napja pánik tört ki egy szabolcsi kisvárosban, és közel félszáz gyereket vittek haza az óvodákból, iskolákból a szüleik, majd a polgármesteri hivatal elé mentek tüntetni. Miért? Mert a helyi gyerekvédelmi jelzőrendszer egy új szereplővel bővült, a szülők pedig megrémültek, hogy a radikális elveket valló Becsület Légiója Egyesület színre lépése azt jelenti majd, hogy a roma gyerekeket „elveszi és intézetbe adja a gyámhivatal". De megteheti-e ezt a gyerekvédelem? Dr. Gyurkó Szilvia írása.

További részletek

Lehet-e jó apa a bántalmazó? - A partnerbántalmazás hatása a szülő-gyermek kapcsolatra

2016-02-29 15:40:36

Nemcsak a szakembereket, hanem az egész társadalmat érintő kérdés az, hogyan kell szabályozni a partnerüket bántalmazó szülők kapcsolattartását gyerekükkel, hogy az ne vezessen a gyerek felépülése szempontjából kulcsfontosságú anya-gyerek kapcsolat sérüléséhez.

További részletek

OGYEI © 2011