qweqwe

2016. október. 03.

A VoltEgySzer applikáció 6 modul segítségével nyújt segítséget abban, hogy a felhasználó hiteles forrásból és minél többet megtudhasson az egyes szerekről, azok kedvelt és nem kívánt hatásairól, veszélyeiről, valamint a megelőzés és a gyógyulás lehetőségeiről. Mobilizált drogprevenció.

Egy pozitív példa Németországból. Az  atlatszo.hu weboldal vendégposztja egy Erasmus ösztöndíjjal a Humbold Egyetemen tanuló hallgató gólyatábori élményeit mutatja be. Számos olyan módszer van benne, amit jó szívvel ajánlanánk mi is a gólyatábort szervezők figyelmébe.

A skandináv társadalmak az elmúlt fél évszázadban éppen azzal értek el látványos sikert a nők, gyerekek, kisebbségek jogainak elfogadtatásában, hogy kampányszerűen kibeszélték a kényes témákat.

Az UNICEF Magyar Bizottságával​ és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal összefogva tömegeket mozgatott meg a Nickelodeon. A gyerekcsatorna kisfilmekkel, felhívásokkal és közösségi kampánnyal hívta fel a figyelmet azokra a fiatalokra, akiket az iskolában vagy otthon bántalmaznak.

Lapozó
1/7
  • A serdülőkor kritikus életszakasz: új identitás formálása kezdődik, kialakul a felnőttkorra jellemző szexuális magatartás, újraértelmeződnek a családi- és kortárskapcsolatok, előtérbe kerülnek a pályaválasztással kapcsolatos kérdések. Felbomlik a gyermekkor egyensúlya, és hosszú évek alatt alakul az új, a felnőtt életet jellemző egyensúly. Ez az átmeneti időszak egyrészt szélsőségeket hordoz magában, másrészt lehetőségeket is kínál fontos kérdések megválaszolására: „ki vagyok én?” , „merre tartok?” stb.

  • 2011. június. 26.

    A zaklatás, a szexuális erőszak (ide tartozik minden olyan szexuális tevékenység, amihez nem adtad a teljes beleegyezésed) és bármilyen tettlegesség törvénybe ütközik, akkor is ha az elkövető a jelenlegi vagy volt partnered. Ha bűncselekményt követtek el ellened, érdemes a rendőrséghez, ha megsérültél orvoshoz is fordulnod.
    Heart beat egy európai project, amelynek célja, hogy megelőzze az erőszakot a fiatalok párkapcsolataiban. A projektet az Eu Bizottság Daphne III programja támogatja.

OGYEI © 2011