Videók a témában

nov.14

Ha kinevetnek egy kövér gyermeket (angol nyelvű)

<iframwidth="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/b_qYKCc9m0A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Az érzelmi bántalmazás következményei (angol nyelvű)
A gyermekek arra születnek, hogy szeressék őket. Ha a felnőttek a fejük felett veszekszenek, vagy érzelmileg bántják, elhanyagolják őket, az a gyermekek egész életére kihat. Magányosak lesznek, droghoz, alkoholhoz nyúlnak, depressziósok lesznek, öngyilkosságot követhetnek el.

 


STOP! Gyermekbántalmazás
A gyermekek szeretetre születnek, a bántalmazás egész életüket tönkreteheti. A háborúk is a gyermekbántalmazással kezdődnek!Néhány gyerek szeretné, ha állatnak született volna.Ne hagyj egyedül (angol nyelvű)

A gyermek magára hagyása is a bántalmazás egyik formájaMinden gyermek joga, hogy védve legyen a bántalmazás minden formájától
Minden gyermek szeretetre, védelemre, gondoskodásra születik.

 

  • A családon belüli erőszak nem magánügy. Számos nemzetközi egyezmény és javaslat kimondja, hogy a családon belüli erőszak megszűntetése állami feladat. Kiemelendő, hogy a nők és gyermekek elleni erőszak a nőkkel szembeni diszkrimináció egyik formája, melyet szintén nemzetközi egyezmények is tiltanak. Mostanában sokat lehet hallani gyermekbántalmazásról, időnként megdöbbentő esetek kerülnek napvilágra.

  • 2011. július. 01.

    A NANE (Nõk a Nõkért Együtt az Erõszak Ellen) Egyesület a Saatchi & Saatchi budapesti irodájának közreműködésével közös reklámfilm-kampánnyal kívánja felhívni a közfigyelmet a családon belüli erőszak áldozatainak valóságára és a gyerekbántalmazás hatásaira. Mind az 1994 óta működő segélyvonalunk, mind a kutatási adatok azt mutatják, hogy a leggyakrabban a nők és a gyerekek azok, akiket családjukban bántalmaznak. Ez a reklám a gyerekek bántalmazását jeleníti meg mítoszoktól és képi eufemizmusoktól mentesen úgy, ahogyan az a valóságban is történik.

OGYEI © 2011